Dragan Kobiljski, antrenorul sârb al echipei SCM Zalău, în lacrimi la școala unde și-a pierdut fiica în masacrul produs de un elev în vârstă de 13 ani

6.561

Printre elevii uciși la o școală din Belgrad, capitala Serbiei, se află și fiica (14 ani) unui fost jucător de volei din Serbia, Dragan Kobiljski, care acum este antrenorul echipei Sport Club Municipal (SCM) Zalău. Ea era elevă în clasa a VII-a, în aceeași clasă cu băiatul de 13 ani care a comis masacrul.

Sârbul Dragan Kobiljski, fostul jucător de volei care momentan este antrenorul echipei SCM Zalău, a ajuns la școala din Belgrad unde și-a pierdut fiica în masacrul produs de un elev în vârstă de 13 ani.

El se afla în România în momentul tragediei, iar după ce a primit dramatica veste a plecat imediat în Serbia, colegii săi de club transmițând un emoționant mesaj de condoleanțe.

Imaginile surprinse la școala din centrul Belgradului îl arată pe antrenor cu fața în palme, în timp ce plânge și se prăbușește în genunchi în fața altarului de flori și lumânări. La un moment dat, se ridică și își îmbrățișează soția îndurerată.

În urma atacului de ieri, opt elevi, șapte fete și un băiat, și-au pierdut viața. De asemenea, paznicul instituției a fost ucis, iar alți șase elevi și o profesoară au fost răniți și se află în spital, unii dintre ei în stare gravă.

Deși s-a spus că agresorul consumase droguri, testele toxicologice au arătat că băiatul nu consumase substanțe interzise înainte de a comite atacul, potrivit Antena 3.

„El a fost anunțat în primă fază că nu este găsită. I-a fost confirmat de acasă. Într-adevăr, fiica dânsului a fost ucisă și a plecat de urgență în Serbia”, a precizat Gabriel Terheș, director sportiv SCM Zalău, potrivit Antena 3.

După aflarea veștii, pe pagina de Facebook a clubului de volei din România a fost postat un mesaj de condoleanțe:

„Echipa și conducerea clubului SCM ZALĂU sunt alături de antrenorul nostru, Dragan Kobiljski, în aceste clipe grele, provocate de trecerea în neființa a fetiței sale la vârsta de doar 13 ani. Sincere condoleanțe, Dragan!”.

Masacrul planificat cu o lună înainte

După masacru, chiar Kecmanovic a fost cel care sunat la poliție, alertată deja cu câteva minute mai devreme de un director de școală, informând că a împușcat mai mulți oameni. Băiatul nu a menționat motivele gestului său. Elevii uciși, șase fete și un băiat, aveau toți între 12 și 14 ani. Investigațiile inițiale au relevat că adolescentul plănuia masacrul de cel puțin o lună, deținea o hartă a școlii și o listă a elevilor care urmează să fie uciși. Întotdeauna fusese considerat un băiat muncitor, educat și ambițios, pasionat de astrofizică și sport, cu preferință pentru karate și baschet.

Un părinte sârb a scris pe Twitter că băiatul s-a simțit agresat, fiind adesea numit de colegi „tocilar”. Numele scrise pe foaia A4 erau cele ale copiilor care l-au umilit. Povestea a fost dezmințită de poliție. Totuși, Kecmanovic ceruse să fie mutat la o altă clasă, unde avea trei prieteni. Solicitarea lui nu a fost bine primită și acesta ari fi fost unul dintre motivele pentru care a plănuit un atac în masă.

Presa din Serbia relatează că tatăl copilului criminal era fascinat de armele de foc și avea mai multe într-un seif cu cod de acces. Se pare că autorul masacrului de la școala din Belgrad l-a aflat şi a luat pistoalele.

În plus, Kosta ar fi mers cu tatăl său la un poligon de tragere în urmă cu un an, când avea 12 ani. De atunci, a tras cu arma, într-un cadru organizat, de trei ori. Spunea că i-a plăcut să facă asta și a dat dovadă de precizie în mânuirea armelor.

De altfel, tatăl său l-ar fi dus pentru prima dată la poligonul de tragere la începutul anului trecut, când avea doar 12 ani. A tras în ţinta circulară mai întâi cu un pistol cu aer comprimat, iar apoi cu unul de calibru mic. După propria sa mărturisire – i-a plăcut. A tras cu precizie.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!