O fată de 15 ani din Vrancea a murit fulgerător, după ce a început să-i curgă sânge din nas

2.305

O fată de 15 ani din localitatea Bălești, județul Vrancea, a murit fulgerător după ce a început să-i curgă sânge din nas. Când paramedicii au venit în ajutor adolescenta era deja inconștientă și fără puls. Din nefericire, fata nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Serviciul de Ambulanță din Vrancea a fost alertat marți în jurul orei 10:47, atunci când s-a cerut ajutorul pentru o fată de 15 ani cu epistaxis (hemoragie nazală).

La fața locului s-a deplasat o ambulanță tip B2 cu asistent medical, de la Substația Nănești, precum și o ambulanță tip C2 cu medic. Până și medicul de familie din localitate a plecat de urgență să o ajute pe tânăra din Bălești.

La sosirea primului echipaj s-a constat că fata era în stop cardio-respirator. Inima ei încetase să mai bată și nu mai respira.

După cum e protocolul în astfel de situații, s-au început imediat manevrele de resuscitare, care au continuat și după sosirea echipajului cu medic. Din nefericire, fata nu și-a mai recăpătat pulsul, fiind declarat decesul.

Adolescenta nu era cunoscută cu afecțiuni medicale. A fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, urmând ca necropsia să stabilească de ce s-a produs tragedia.

“Astăzi la ora 10:47, SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru o adolescentă de 15 ani cu epistaxis în localitatea Bălești.

La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de urgență tip B 2 cu asistent din Substația Nănești.

La caz s-a deplasat și medicul de familie din localitate care constată că pacienta este inconștientă. La solicitare s-a deplasat și un echipaj SAJ de urgență tip C2 cu medic.

La sosirea primului echipaj de urgență s-a constatat că pacienta era în stop cardio-respirator.

S-au început manevrele de resuscitare cardio-respirator avansate, continuate și după sosirea echipajului cu medic, dar fără rezultat pozitiv. S-a constatat decesul pacientei”, informează un comunicat al Ambulanţei Vrancea.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!