Veşti bune de la stat pentru pensionari. Se dau 2600 de lei

222

Sunt veşti bune pentru pensionarii români. Circa 120.000 de persoane vârstnice se vor bucura de beneficii în acest sezon, primind şi un ajutor de la stat.

Veşti bune pentru pensionari de la Guvern. Peste 120.000 de pensionari români vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balnear în acest an.

Biletele de tratament pentru pensionari sunt în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală. În ceea ce priveşte costul lor, o parte mică din bilete se acordă gratuit, iar majoritatea pensionarilor nu le plătesc la preţ întreg, ci beneficiază de un ajutor de la stat, astfel că ei mai achită 50% din valoarea tichetului.

Pensionarii arădeni au primit biletele de tratament şi este pentru prima dată în acest an când sunt bilete la operatorii privați. Seria de tratamente balnere pentru pensionari începe la sfârșitul lui iunie 2023. Judeţului Arad i-au fost repartizate nu mai puţin de 185 de bilete în 19 staţiuni din toată ţara. Dintre acestea, 20 sunt gratuite, în timp ce pentru celelalte este necesară achitarea unei contribuţii (50% din pensie).

Unde se tratează pensionarii cu bani de la Guvern

La începutul lunii martie 2023 se anunța faptul că peste 120.000 de pensionari din țara noastră vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balneare.

Staţiunea cu cele mai multe bilete oferite pensionarilor arădeni este Moneasa.

Staţiunile în care vor merge cei mai mulţi pensionari arădeni sunt: Buziaş (23 de bilete), Felix (17 bilete), Vatra Dornei (12 bilete), 1 Mai (11 bilete), Geoagiu (10 bilete), Herculane (9 bilete), Covasna (8 bilete), Calacea (6 bilete), Eforie Nord, Olăneşti şi Sovata (câte 4 bilete), Slănic Moldova, Sângeorz Băi, Turda, Mangalia şi Căciulata (câte două bilete), Tinca, şi Slănic Prahova (câte un bilet).

Reprezentanții Casei Judeţeane de Pensii Arad au anunțat că au început săptămâna aceasta distribuirea biletelor de tratament către beneficiari. Seria a opta începe în perioada 23-27 iunie 2023, durata unui sejur este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear este de 12 zile.

Următoarele două serii încep în 9 iulie 2023, respectiv 25 iulie 2023.

Presedintele Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit detalii, în exclusivitate la România TV. „Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu aceasta destinatie, reprezentand aproape 115 mii de bilete la nivel nationlal. Inca din luna martie am inceput deja sa avem aceste bilete cu societatile de tratament balnear, astfel incat acum am reusit sa incheiem si celelte licitatii cu operatori privati care au partipciat. Incercam sa mai punem la dispozitia pensionarilor inca 55 de mii de bilete de tratament cu plecarea incepand de luni, 22 mai. Sejurul este de 16 zile, cuprinde cazare, masa, tratamenul pe care il fac… Aceste bilete sunt o forma de protectie acordata de Guvern pensionarilor pentru ca ca ei platesc 50% din valoarea pensiei diferentapana la pretul real. Valoarea este de 2600 lei diferenta este suportata din bugetul asigurarilor nationale de stat„, a spus Daniel Baciu în exclusivitate la România TV.

Bilete de tratament pensionari 2023 de la Guvern: Descarcă cererea şi află care sunt criteriile de acordare
Bilete pensionari 2023.

Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a biletelor la tratament balnear asigurate de CNPP.

„Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor şi persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată faţă de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei”, informează un comunicat al ministerului.

Astfel, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.

La acestea se adaugă şi biletele de tratament balnear contractate cu alte unităţi de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, scrie Agerpres.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Informaţii utile pentru pensionarii care doresc să beneficieze de bilete de tratament.
Casa de Pensii vine cu informaţii utile pentru cei care doresc să beneficieze, în 2023, de bilete gratuite de tratament balnear. Cererea pentru acordarea acestor bilete poate fi descărcată. De asemenea, documentul care conţine criteriile de acordare a acestor bilete de tratament.

Bilete tratament pensionari 2023. Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a primit din partea unui parlamentar o solicitare de clarificări cu privire la diminuarea numărului de bilete de tratament balnear în anul 2023. Iată textul documentului semnat de către Dumitru Rujan:

„Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, asiguraţii şi pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, după cum urmează: gratuit – pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale; cu suportarea de către beneficiar a unei contribuţii băneşti pentru asiguraţii sistemului public de pensii şi pensionarii.

Bilete tratament pensionari 2023. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în transparență decizională de către Ministerul muncii și solidarității sociale, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2023, este asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

Față de anul 2021, când a fost asigurat un număr de 103.000 bilete, scăderea este una semnificativă, motiv pentru care, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

– În condițiile în care turismul balnear din România are nevoie de un sprijin consistent din partea statului român pentru a se putea relansa după pandemia Covid-19, iar numărul pensionarilor cu boli cronice care au nevoie de tratament este în creștere, care este motivul pentru care Ministerul muncii și solidarității sociale a propus un număr semnificativ mai mic de bilete de tratament balnear în anul 2023?

– Aveți în vedere ca, la prima rectificare bugetară care se va opera cel mai probabil în vara anului 2023, să propuneți Ministerului Finanțelor o suplimentare a creditelor bugetare prevăzute în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 nr. 369/2022, la capitolul „Asigurări și asistență socială”, titlul ‘Asistenţă socială’, articolul ‘Ajutoare sociale’, alineatul ‘Ajutoare sociale în natură’, în vederea creșterii numărului de beneficiari de bilete de tratament balnear?”

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!